Plusliner Express Bus



Plusliner serves as compliment to its sister company Transnational. Plusliner now focuses on shorter routes compared to Transnational.  



2 comments:

BW said...

Saya ada satu komplen terhadap Plusliner tentang tempat dia berhenti dari perjalanan Penang ke Putrajaya atau Putrajaya ke Penang.
1. Soalan saya, mengapa pemandu bus plusliner hanya berhenti di stesen minyak petronas sedangkan banyak kawasan R&R yang lain yang ada lebih banyak kemudahan untuk makan, solat, dan bilik air y dibandingkan dengan stesen minyak petronas. Saya tak kisah dia nak berenti kat petronas, kalau dia disuruh buat begitu atau arahan setengah2 pihak atasan atau dia dapat extra duit kalau berenti di petronas. Cuma saya sebagai penumpang tak berapa selesa dan tidak puas hati kerana stesen petronas tidak mempunyai banyak kemudahan yang banyak seperti R&R yang besar seperti tandas yang banyak, tempat solat yang besar dan yang paling utama ialah tempat makan yang banyak pilihan. Apa benda yang saya & keluarga boleh makan distesen minyak Petronas? sekadar makan chips dan junk food? Dah lah penumpang bas begitu ramai, toilet ada satu, surau ada satu..dok berebut2 la tempat yang kecik dan sempit sedangkan banyak R&R yang jauh lebih banyak kemudahan dan pilihan tempat makanan yang jauh lebih banyak, tapi bus driver choose nak berenti di stesen petronas. kenapa?..Mengapa tak fikirkan keselesaan penumpang dari keselesaan tuan driver bas sendiri? kenapa..ada "masyuk" ke setiap kali berenti di stesen petronas ke...atau kenapa tempat R&R tak bagi makan free ke pasai tu tak berenti di mana2 kawan R&R yang jauh lebih selesa? So sila jawap soalan/aduan saya ni.

Salone kanchut said...

Saya setuju dgn persoalan yg ditimbulkan..saya dapati bukan hanya sykt plusliner sahaja..tetapi bebera sykt lain juga berbuat demikian..spt Pancaran Matahari, etika, dll..saya amat tidak berpuas hati dgn trend yg berlaku ini..dan saya dapati kebanyakan penumpang mengeluh..utk makluman saya mengunakan perkhidmatan sekurang2 nya 2 kali ulang alik dr alor setar ke kl..bleh dikatakan tiada lg bus expres berhenti di RnR yg disediakan kecuali express sani..alasan pemandu adalah penympabg nak cepat...melucukan..kalau nak cepat saya akan naik kterbang ja.. nie nak cepat sampai nak buang air pun susah..nak mkn pun susah..nak solat pun susah...apa punya OUTCLASS punya sevice..tak bertamadun..penumpang hilang keselesaan dan trend sekarang amat menyusahkan.SILA ambil PERHATIAN

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger